Gerçek Tereyağı Nasıl Anlaşılır?

23-03-2023 09:37
Gerçek Tereyağı Nasıl Anlaşılır?

Gıdalara lezzet veren yağların en sağlıklısı olarak bilinen tereyağı, doğal yöntemlerle yapıldıysa yüzde 82’lik bir süt yağına sahiptir. Eşsiz bir kokusuyla yemeklerde hoş bir lezzet bırakır. Doğal yöntemlerle yapıldığında aynı zamanda vitamin ve besin değeri bakımından da zengin olur. Diğer yağların tüketiminde görülen sağlık problemlerine yol açmaz. Aksine tavsiye edilen tüketim miktarıyla sağlığa yararlı olduğu da bilinmektedir. 


Birçok besinde olduğu gibi tereyağında da sahte yapımlar mevcut olabilir. Sofralarınızda doğal lezzetlere yer vermek için gerçek tereyağı nasıl anlaşılır öğrenmek isterseniz detaylarına yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Gerçek Tereyağının Kıvamı Nasıl Olmalı?

Hakiki tereyağı anlaşılması noktasında dikkat edilecek çok fazla nokta vardır. İlk olarak dikkat edilecek tereyağının kıvamıdır. Doğal tereyağı ile yapılan lezzetlerde yağın pişirilmesi sırasında köpüren tereyağı oluşumu söz konusu olur. 


Ayrıca eğer gerçek tereyağından söz ediyorsak dondurucu veya buzdolabından çıkarıldığı zaman oda sıcaklığında erime gibi bir durum olmaz. Bunlardan dolayı da kıvamının katı olduğu belirtilir.


Bu tereyağlarında aynı zamanda oda sıcaklığında belirli bir süre eridikten sonra sürme biçimi de kolay olur. Tereyağını ekmeğe sürerken zorlanma yaşanmaz. Kolayca sürülebilir. 


Gerçek bir tereyağını tüketime hazır hale getirmek için yıkama yöntemi uygulanır. Peki tereyağı neden yıkanır? Lezzetinin düzenlenmesi ve dayanıklılığının artırılması amacıyla bu işlem uygulanır. Bunun için yıkanan tereyağları sonrasında silindirler arasından geçirilerek hazır hale getirilir.

Gerçek Tereyağı Suda Nasıl Erir?

Tereyağının gerçek olup olmadığı halk arasında farklı yöntemlerle tespit edilebiliyor. Gerçek tereyağı kokusuyla, görüntüsüyle olduğu gibi suda erime yöntemiyle de hakiki olup olmadığı anlaşılabilir. 


Kaşıkla bir miktar alınan tereyağını kaynar suyun içerisine atın. Eğer burada tereyağı parça parça haline gelerek eriyorsa hakiki bir tereyağı olmadığını anlayabiliriz. Ancak kaynar suda tereyağının parçalanmadan tek parça olarak erimesi söz konusuysa ürünü gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. 

Gerçek Tereyağının Görüntüsü Nasıl Olmalı?

Orjinal tereyağı olup olmadığı anlamak amaçlı olarak doğru bilinen yanlışlar da vardır. Bunlardan biri de görüntüsüne dayalı çıkarımlardır. Şunu unutmamak gerekir ki, tereyağının yapıldığı süt kalitesine göre de görüntüsünde farklılıklar olmaktadır. Genelde hakiki tereyağının sarı renkte olduğu söylenir. Ancak hem süt kalitesi hem de katkı maddesi ihtimali bu konuda yanıltıcı olabilir.


Uzmanlar bu anlamda ışığa tutulduğunda beyaza dönmesinin iyi olduğunu belirtir. Açık renkte olmayan tereyağları bu anlamda tercih edilebilir. 


Organik Tereyağının Kokusu Nasıl Olmalı?

Bir diğer iyi tereyağı nasıl anlaşılır yöntemlerinden biri de kokusudur. Görüntüsüyle olduğu kadar kokusu da tereyağı hakkında hakiki olup olmadığı gösterebilir. Gerçek tereyağı testi yapılırken paketiyle alınan tereyağını paketi açmadan kokladığınızda bile lezzet dolu bir koku gelir. 


Kokusu, margarine benzese de sütün kalitesiyle birlikte hakiki tereyağlarında koku da çok belirleyici olur. Bir de tereyağının pişirme sürecindeki kokusu da vardır. Etrafı, insanı acıktıran cinsten bir koku kaplar. Gerçek olmayan tereyağlarında genelde bir koku alınmaz. Pişirilme sırasında da aynı şekilde hafif bir margarin gibi koku alınır. 

Sık Sorulan Sorular

Gerçek Tereyağı Nasıl Anlaşılır?

Gıdalara lezzet veren yağların en sağlıklısı olarak bilinen tereyağı, doğal yöntemlerle yapıldıysa yüzde 82’lik bir süt yağına sahiptir. Eşsiz bir kokusuyla yemeklerde hoş bir lezzet bırakır. Doğal yöntemlerle yapıldığında aynı zamanda vitamin ve besin değeri bakımından da zengin olur. Diğer yağların tüketiminde görülen sağlık problemlerine yol açmaz.

Gerçek Tereyağı Suda Nasıl Erir?

Kaşıkla bir miktar alınan tereyağını kaynar suyun içerisine atın. Eğer burada tereyağı parça parça haline gelerek eriyorsa hakiki bir tereyağı olmadığını anlayabiliriz. Ancak kaynar suda tereyağının parçalanmadan tek parça olarak erimesi söz konusuysa ürünü gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.