Süt Reçeli Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

20-02-2023 14:15
Süt Reçeli Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Henüz tüketmediyseniz en kısa sürede tadına bakmanızı önereceğimiz lezzet süt reçelidir. Özellikle son yıllarda popüler hale gelen süt reçeli, Eskişehir’in geleneksel bir tatlısı olarak biliniyor. Süt içmeyen çocuklar için lezzetli bir alternatif olmakla birlikte kahvaltıda ve birçok tatlıda sos olarak tüketime uygundur.


Sütün elde edildiği hayvana göre keçi sütü reçeli ve inek sütü reçeli olarak üretilebilen bu lezzet, neredeyse her damak tadına hitap edebilmektedir. Tek başına tüketebileceğiniz gibi tatlıların içerisinde ya da kahvaltıda atıştırmalık olarak masanızda yer verebilirsiniz. İlk defa deneyecek ya da yeniden süt reçeli sipariş verecek iseniz organik süt reçeli satın alarak içerisindeki besin değerlerinden faydalanabilirsiniz. 

Süt Reçeli İçeriğinde Neler Bulunur?

 

Süt reçeli faydaları ile öne çıkan bir lezzet olup yüksek besin değerlerine sahiptir. Süt reçeli yapımında süt ağırlıklı bir besin olması sebebiyle vitamin, mineral ve kalsiyum deposu olarak tanımlanabilir. Kalsiyum ile birlikte içerisinde yer alan fosfor, potasyum, sodyum ve magnezyum günlük almanız gereken vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamaktadır. Yine de içerisindeki şeker oranı sebebiyle yüksek kalorili besinler arasında sayılmakta olup, tüketim oranınızı kontrol etmeniz önemlidir.


Sahip olduğu besin değerleri sebebiyle tüketiciler arasında en çok merak edilen bir diğer konu, süt reçeli kilo aldırır mı? olmaktadır. Kalori ve besin değerleri açısından zengin bu üründe tüketim sıklığı ve tüketim miktarı arttıkça kilo alma potansiyeliniz de artabilir. Bu sebeple kilo problemi olan kişilerde tüketim sıklığına özen gösterilmesi tavsiye edilir.

Organik ürünlerimizden Süt reçeli almak için tıklayınız !

Süt Reçeli Faydaları

İçerisindeki besin değerleri ile birlikte sağlık için birçok yararı bulunan süt reçeli, özellikle gelişim çağındaki çocuklar için lezzetli bir atıştırmalıktır. Peki süt reçeli faydaları nelerdir?;

- Sahip olduğu kalsiyum değerleri ile kemik gelişimini destekler, kemik erimesi rahatsızlıklarına karşı korur.

- Sağlıklı kemik gelişimi ile vücudun güçlenmesine yardımcı olur.

- Sütün içerisinde yer alan tüm vitamin ve minerallerin korunduğu süt reçeli, süt tüketiminin lezzetli bir alternatifidir.

- Düşük kilo sorunu yaşayan kişilerde sağlıklı bir kilo alımı için beslenme listesine eklenebilir.


Herhangi bir katkı maddesi içermemesi sebebiyle evde yapılan doğal tatlılarınızda sos olarak tüketerek besleyici değerlerini artırabilirsiniz. 

Süt Reçeli Yapılışı

İşte süt reçeli nasıl yapılır sorunun cevabı burada; İlk ortaya çıkışı Latin Amerika ülkelerinde olduğu tahmin edilen süt reçeli, süt karameli olarak da bilinmektedir. Temel malzemeleri süt ve şeker olup pişirme prensibi bu iki malzemenin orta ateşte ağır ağır bir süre düzenli olarak karıştırılmasıdır. Biraz sabır ve özen gerektiren pişirme işlemi sonrası elde edilen enfes tat, ayırdığınız zamana değecektir.


Elbette süt reçeli yaparken birtakım noktalara dikkat edilmesi, püf noktalarının gözden kaçırılmaması önemlidir. Örneğin, kullanacağınız sütün taze olduğundan emin olmalısınız. Taze süt ile yapılan reçel daha kolay kıvam almakla birlikte içerisindeki besin değerlerini korumaktadır. Eğer süt reçeli hazırlama konusunda henüz bir tecrübeniz yoksa süt reçeli fiyat aralıklarını inceleyerek bütçenize uygun gramajlarda organik bir reçel siparişi verebilirsiniz. 

Süt Reçeli Nasıl Tüketilir?

Son yıllarda tüketimi ve popülerliği giderek artan süt reçeli, tek başına tüketilmesinin yanı sıra farklı tariflerde de yerini almaktadır. Süt reçeli nerelerde kullanılır? süt reçeli nasıl tüketilir? konusunu merak edenler için;

- Kahvaltılarda,

- Kurabiye dolgularında,

- Milföy hamurları dolgularında,

- Trileçe tatlısında karamele alternatif olarak,

- Brownie ve trüflerde,

- Cheesecake soslarında süt reçeli kullanabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Süt Reçeli Faydaları

- Sahip olduğu kalsiyum değerleri ile kemik gelişimini destekler, kemik erimesi rahatsızlıklarına karşı korur. - Sağlıklı kemik gelişimi ile vücudun güçlenmesine yardımcı olur. - Sütün içerisinde yer alan tüm vitamin ve minerallerin korunduğu süt reçeli, süt tüketiminin lezzetli bir alternatifidir. - Düşük kilo sorunu yaşayan kişilerde sağlıklı bir kilo alımı için beslenme listesine eklenebilir.

Süt Reçeli İçeriğinde Neler Bulunur?

Süt ağırlıklı bir besin olması sebebiyle vitamin, mineral ve kalsiyum deposu olarak tanımlanabilir. Kalsiyum ile birlikte içerisinde yer alan fosfor, potasyum, sodyum ve magnezyum günlük almanız gereken vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamaktadır. Yine de içerisindeki şeker oranı sebebiyle yüksek kalorili besinler arasında sayılmakta olup, tüketim oranınızı kontrol etmeniz önemlidir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.